label-big
Публикации
2021

Бира или вино

publication1

Както всички се досещате, в Загрей сме се събрали основно винени почитатели. Но пък си имаме и сериозен фен куб на бирата. Съществуват изградени представи за консуматорите и на единия, и на другия еликсир. С няколко винено-бирени ситуации решихме да проверим доколко си приличат и се различават двата типа пиячи.

 

Компанията Свикнали сме да виждане почитателите на бирата в по-големи и шумни компании, докато винените любители са на групи от по двама трима. Но приятното прекарване и в двата случая е гарантирано!

kompaniqta

 

Мезето – Тук май няма много за обяснение, снимките говорят сами по себе си. Макар че сред винените любители също има фенове на пържените картофки и цацата, нека не си кривим душата.

hrana

 

Чашата  В кухненския шкаф на всеки бирен фен има поне 4-5 чаши, всяка за различни видове бира. В шкафа на ценителите на виното, редом до обикновените винени чаши се кипри и ЧАШАТА - ръчна изработка, от изключителни фин и чист кристал.

4ashata

 

Снобът – и на двата полюса се срещат хора, които отдават голямо значение на произхода на напитката.

snob

 

Количеството – Е, каквото и да си говорим, бирата се лее повечко в сравнение с виното. Направо си е грехота да минеш само с една чаша бира, но пък да пийнеш една чаша вино е напълно приемливо.

kolichestvo

 

Нестандартното отваряне на бутилка - Каква ти отварачка, какъв ти тирбушон! За бутилка бира са ти необходими пръстен, запалка, вилица, остър ръб на маса, а опитът показва, че и пейката пред блока върши работа. Според YouTube, за да се справиш с бутилка вино, работа ще ти свършат: обувка, горелка, бормашина, пирон….

otvarqne

 

Махмурлукът –Прекалили ли сме с количеството, ясно е на всички, че ще трябва да си го изстрадаме, независимо бира ли е, вино ли е.

Наздраве! И все пак да е с мярка! ;)

mamorlk

 

*Автор: Гроздена Николова

По мотиви на winefolly.com


Нашите оферти