label-big
Публикации
2019

5 сорта вино, които всеки любител е длъжен да познава

publication1

Светът на виното е разнообразен и вълнуващ. За всеки любител на тази древна напитка сме подготвили кратки описания на 5-те основни сорта вино.

Вината от Совиньон блан се отличават със свеж вкус и аромат. Характерни за тях са нотките на трева, чушка, аспержи и цариградско грозде.

Изключително подходящи за топла, лятна вечер комбинирани с лека кухня.

Името Мускат обозначава цяла фамилия от сортове, като най-деликатният и благороден  сорт се води Дребнозърнестият Бял Мускат.

Тези сортове са едни от най-ранните култивирани вина в човешката история.

Вината Мускат са известни със сладките си аромати на цветя, портокал и нектарини.

Шардонето има изключително богата палитра от аромати и стилистика. 

От ежедневно леко до сериозно вино, Шардонето е любим сорт на енолози и потребители в цял свят.

Мерлото бива средно или плътно на вкус в зависимост от постигната стилистика на винарната, в която се произвежда. Изключително атрактивно, Мерлото ни привлича с аромат на печена слива, горски плод, виолетки и кадифени танини. Този сорт вино е един от най-силно разпространените в света.

Кабарне совиньон носи титлата “Цар” на червените вина. Един от най-известните сортове в света, Кабарнето лесно се разпознава благодарение на високото съдържание танини и пигменти. Невероятните аромати на касис, мента и кедрово дърво превръщат виното в любим сорт на хиляди почитатели на виното.Заповядайте в нашата винарна, където можете да опитате различни сортове качествено вино. Изберете си пакет от дегустационните ни оферти.


Нашите оферти