label-big
Публикации
2019

5 грешки, които правим при дегустация на вино

publication1

1. Не задаваме въпроси 

Когато отидем на непознато място в повечето случаи се стесняваме да задаваме въпроси. Това се случва твърде често и на места, където е нормално да го правим - като при  на дегустация. 

Ако ни е любопитно как е направено виното в чашата ни или какво му придава точно този вкус, няма нищо срамно да питаме. Персоналът на тези дегустации е там, за да ни запознае с различните сортове вина по-подробно и няма да ни откажат вниманието си.

2. Изпиваме всичкото вино, попадащо в чашата ни

Макар някакъв процент от хората, решили да минат на дегустация, имат една  единствената цел и тя е получаване на възможност за “безплатно” наливане, ако истинският ни мотив в действителност е дегустацията, най-добрият вариант е да изплюем поне половината от дегустираното вино.

3. Не купуваме “на място”

Мястото за дегустация е идеалната среда, където освен да се запознаем с различни сортове вино, можем да разберем какъв е вкусът ни и кои от тях ни допадат най-много. Няма нищо по-естествено да купим бутилка или две от вината, които са ни направили най-приятно впечатление. 

В повечето случаи обаче забравяме за тази възможност и отиваме неподготвени.

4. Не питаме за други винарни в района

В голяма част от моментите, когато сме тръгнали на винен туризъм и дегустираме вината от дадена винарна, “забравяме” да попитаме служителите дали наблизо има друга такава, за да продължим вкусовото си пътешествие. 

Това е грешка, тъй като в районите за винопроизводство много често има повече от една винарна, а служителите в повечето случаи са отзивчиви когато става въпрос за разцъфтяване на индустрията.

5. Забравяме за шофьор

Твърде често забравяме, че на връщане от дегустацията в дадена винарна ще ни трябва шофьор … който не е дегустирал заедно с нас. 

Груба грешка, която допускаме при по-голяма част от планирането на винения ни туризъм.

Можете ли да избегнете всичките 5 грешки?

Заповядайте във винарна Загрей и се тествайте!

Разгледайте дегустационните ни оферти за да намерите вашата.

Очакваме ви!


Нашите оферти